ons aanbod

Interventiehuis 18- en 18+

Voor kinderen tot 18 jaar biedt Soul System Denkkracht het Interventiehuis 18- wanneer de nood hoog is, een plek waar de ruimte bestaat om even tot rust te komen. Gezinnen krijgen zo wat lucht en er ontstaat ruimte om écht verder te helpen met de juiste behandeling. Doel is de kern van het probleem aan te pakken, zodat ouders en kinderen samen een gezondere en betere toekomst tegemoet kunnen gaan.

18, en dan?
Kinderen worden volwassen en we zien in ons werk dat ook veel (jong)-volwassenen letterlijk tussen de wal en het schip belanden. Zij hebben ondersteuning nodig, maatwerk waardoor zij zelf weer in hun kracht kunnen komen. Ook voor hen geldt dat er een rustige woonplek moet zijn met daarbij een analyse, aanpak en opvolging waardoor ze zich maximaal kunnen ontwikkelen. Vaak raken zij en hun verwanten verstrikt in een jojo- effect waardoor het gezinssysteem en de (jong) volwassene keer op keer sterk uit balans raken.

Interventie
Ook bij deze 18+ groep bieden we snel een veilige woonvoorziening met een herbergier die zorgt voor een veilig basisklimaat. Binnen 48 uur stelt een systeemtherapeutisch werker het ‘gezinsrapport’ op en kunnen wij de noodzakelijke zorgprofessionals inzetten (interventies) om herstel en stabiliteit maximale kansen te geven.
Meer lezen? Klik hier voor meer informatie over Interventiehuis.


Kennisontwikkeling

Klaverbladmodel
Dit model voor organisatieontwikkeling maakt het mogelijk om wederzijds waarde te delen met als doel een heroriëntatie te doen op het waardebod (waarom doe je wat voor wie en hoe).

HRM ondersteuning
Voor oplossingen van personeelsvraagstukken.

Werkvloeren
Systeemgerichte methode voor het analyseren en oplossen van vastgelopen werksituaties en cliëntsituaties.

Consultatie en advies
Onder andere in opdracht van het Centrum voor Consultatie en Expertise (CCE).

Systemisch denken en werken (SDW)
Kennisoverdracht, casuïstiekbesprekingen, teamvraagstukken.

Maître de danse
Systeemtraining, gericht op het aangaan en behoud van effectieve werkrelaties, cliënt-relaties, oudercontacten en ouderbegeleiding.